Velkommen til Dorthe Mariehjemmet

29. maj 2020:

Dorthe Mariehjemmet oplever at mange pårørende ønsker at besøge eller gå en tur med deres kære – se her hvorfor det ikke kan lade sig gøre

20. maj 2020:

Alle beboere på Dorthe Mariehjemmet har d.d. modtaget følgende brev

Se vores særlige coronaside med informationer til pårørende her. 

Dorthe Mariehjemmet, der er fra 1969, er en selvejende institution med 90 moderne plejeboliger.
Dorthe Mariehjemmet er dannet med udgangspunkt i Mariehjemmenes ”ideologi”. Dens kerne er: Man skal ikke lave institutioner! Man skal lave hjem! Uanset årsagen til at man skal bo under anderledes vilkår, skal det fastholdes, at ens bopæl er ens hjem!

Dorthe Mariehjemmet er en selvejende institution, ledet af en bestyrelse. Huset er opdelt i 6 grupper fordelt på tre afdelinger. Dorthe Mariehjemmet er et tidssvarende plejehjem og et boligselskab med 90 moderne plejeboliger til ældre med plejebehov.

VIGTIG MEDDELELSE – Dorthe Mariehjemmet har besluttet følgende

På grund af Corona-situationen, har vi valgt at lukke for besøgende til Dorthe Mariehjemmet. Den aldersgruppe, som bor på plejehjem som Dorthe Mariehjemmet hører blandt de mest sårbare lige nu. Det kan være dødeligt at få smitten indenfor. Derfor har vi valgt at sige nej tak til besøg lige nu på Dorthe Mariehjemmet.

Vi ved godt, det er hårdt ikke at kunne besøge sine nærmeste på plejehjemmet. Men vi gør alt, hvad vi kan for at alle vores beboere har det godt.

Der vil være nogle særlige tilfælde, hvor det er nødvendigt at komme på besøg. Det er i forbindelse med at beboeren bliver syg eller er døende. I disse tilfælde vil vi tage direkte kontakt til de pårørende for at aftale nærmere om besøg. Hvis I som pårørende har behov for telefonisk eller elektronisk kontakte til beboeren, er personalet naturligvis gerne behjælpelig med det.

Vi vil informere nærmere her på hjemmesiden, når situationen ændrer sig.

Herudover vil vi gerne sende et jævnligt nyhedsbrev til alle pårørende. I den forbindelse er vi blevet klar over, at vi ikke har mailadresser på alle pårørende. Vi beder derfor alle pårørende, som er interesseret i at modtage nyheder fra Dorthe Mariehjemmet om at sende mailadressen til mbs@mariehjem.dk (send det gerne sammen med navnet på beboeren).

På forhånd tak for jeres forståelse.

Læs mere på vores særlige Corona-side for pårørende her

Ny forstander på Dorthe Mariehjemmet
Forstander Henrik Nord har opsagt sin stilling, så han fratræder den 31. august 2020. I perioden frem til fratrædelsen fritages Henrik Nord for arbejde men står til rådighed for bestyrelsen for særlige opgaver.

Souschef Anne Munk konstitueres som forstander indtil videre og vil sammen med sygeplejefaglig leder, Ulla Thanning, udgøre Dorthe Mariehjemmets daglige ledelse.

Brand på Dorthe Mariehjemmet 21. marts 2020

Natten mellem lørdag den 21. marts og søndag den 22. marts opstod der en mindre brand på Dorthe Mariehjemmet. En beboer i gruppe B fik ved et uheld ild i sin papirkurv, som var placeret på badeværelset i beboerens bolig.

Nattevagterne var hurtige og tog hånd om beboeren, mens brandfolkene fik slukket branden.

Alle beboere (incl. ham med branden) har det godt, og det var de færreste beboere, som overhovedet opdagede, at vi havde besøg af brandvæsenet. Alarmcentralen havde også sendt en ambulance med, da det jo var et plejehjem, de kørte ud til. Men ambulancen matte heldigvis køre tom hjem.

Henrik Nord, Forstander