Dorthe Mariehjemmet har eget køkken, fordi for os betyder god og velsmagende mad meget og er højprioriteret. Duftene fra køkkenet skaber glæde og forventning til måltidet og giver anledning til gode snakke. Hvert måltid skaber mæthed, smil på læberne og hvis ønsket, hyggeligt samvær. Beboerne er med til selv at sammensætte menuen. og der er plads til overraskelser. Beboerne kan heriblandt vælge menu til deres egen fødselsdag.

Der afholdes kostmøder  3-4 gange om året. Alle emner, der vedrører den daglige kost og sammensætningen heraf både til hverdag og fest, bliver drøftet. Men også kvaliteten af den leverede mad bliver drøftet, og forbedringer er altid på dagsordenen. Beboere, plejepersonale og køkkenpersonale deltager i møderne. Det er økonomaens ansvar at påse, at kostens lødighed altid mindst respekterer sundhedsstyrelsens rekommandation for kostsammensætning for ældre.

Husets menuplaner er trykt i  beboerbladet Mariehønen.